Izgaršot rudeni piedāvā Jelgavas Restorānu nedēļa

16.10.2019.
No 21. līdz 27. oktobrim otro reizi pilsētā norisināsies Jelgavas Restorānu nedēļa. Tās laikā pilsētas iedzīvotāji un viesi varēs baudīt īpaši sagatavotu ēdienkarti kopumā astoņos restorānos.

«Pirmā Restorānu nedēļa, kas notika pavasarī, bija ļoti labi apmeklēta un arī novērtēta, līdz ar to mēs, Jelgavas restorānu pārstāvji, nospriedām, ka tā jāturpina arī rudenī,» stāsta Restorānu nedēļas Jelgavā idejas iniciatore un restorāna «Parks» līdzīpašniece Santa Reinsone. Nedēļas gaitā katrā restorānā, kas piedalās organizētajā Restorānu nedēļā, tiks piedāvāta trīs kārtu ēdienkarte par īpašu cenu – divi ēdieni par 15 eiro vai trīs ēdieni par 18 eiro.

«Šīs nedēļas mērķis ir popularizēt restorānu kultūru Jelgavā un ar sagatavoto ēdienkartes un cenu piedāvājumu parādīt to, ka apmeklēt restorānu var ne tikai īpašos svētkos, bet arī ikdienā. Tā ir arī laba iespēja restorānu pavāriem radoši izpausties un izmēģināt ko jaunu,» skaidro S.Reinsone.

Restorānu nedēļā piedalās četri pilsētas restorāni – restorāns «Parks» Krišjāņa Barona ielā 3, «Chocolate&Pepper» Krišjāņa Barona ielā 6, «Pilsētas elpa» Pasta salā 1, kā arī restorāns «Tornis» Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas torņa 8. stāvā, Akadēmijas ielā 1. Nedēļas gaitā ar īpašu piedāvājumu piedalās arī Jelgavas novada restorāni «Grantiņi» Svētes pagastā un «Aitiņlauvas» Valgundes novadā, un Ozolnieku novada restorāni «Masti Grill&Chill» un «Famille».

«Pirmajā Restorānu nedēļā piedalījās tikai četri restorāni pilsētā. Plānojot rudens nedēļu, sapratām, ka četri ir nedaudz par maz, un gribējām dot iespēju tajā piedalīties arī mūsu kaimiņu – Jelgavas novada un Ozolnieku novada – restorāniem. Rudens Restorānu nedēļu plānojām visi kopā un, manuprāt, ir ļoti labi sanācis, ka katrs restorāns piedāvā kaut ko savu,» stāsta S.Reinsone, piebilstot: «Mums bija tikai divi nosacījumi – ka ēdienos jāizmanto Zemgalē ražoti un audzēti produkti, kā arī jāievēro rudens sezonalitāte.»

Katrs no restorāniem piedāvās savu īpašo ēdienkarti, taču katrā no tiem piedāvājumu veidos pārsvarā no rudens veltēm pagatavoti ēdieni. Piedāvājumā būs, piemēram, biešu zupas un salāti, truša un liellopa gaļa. Gan sāļu, gan saldu ēdienu sastāvā būs ķirbji. Piedāvājumā būs arī tādi ēdieni kā kastaņu krēmzupa vai risoto ar sēnēm. Restorānu piedāvājumā padomāts arī par veģetāriešiem.

Ar pilnu restorānu ēdienkaršu piedāvājumu iespējams iepazīties Jelgavas Restorānu nedēļas 2019 lapā feisbukā, kur tiek vienuviet publicēti visi jaunumi un piedāvājumi. Tāpat Jelgavas Restorānu nedēļas rīkotāji aicina pirms Restorānu nedēļas apmeklēšanas veikt galdiņa rezervāciju, zvanot uz konkrēto restorānu. Arī restorānu kontaktinformācija pieejama feisbukā vai to mājaslapās.

Foto: publicitātes

Ziņu sagatavoja:

Emīls Rotgalvis