Jelgavā pirmo reizi – Restorānu nedēļa
JRTC vadītāja Anda Iljina stāsta, ka iecere par Restorānu nedēļu Jelgavā bijusi jau sen, arī Tūrisma informācijas centra un Jelgavas Svētās Trīsvienības baznīcas torņa apmeklētāji ne reizi vien interesējušies, kad Jelgavas pilsētā būs restorānu nedēļa, kas šobrīd Latvijā ir ļoti populāri. «Gandarījums, ka šoreiz iniciatīva rīkot akciju nāca tieši no pilsētas uzņēmējiem – četru restorānu īpašniekiem –, un mēs atbalstām viņu ieceri,» atzīst A.Iljina, cerot, ka šī ideja būs dzīvotspējīga un jau rudenī notiks nākamā Restorānu nedēļa.
Akcijas iniciatore ir restorāna «Parks» līdzīpašniece un vadītāja Santa Zaķevica, kura uzrunājusi pārējos restorānus. «Diemžēl restorānu kultūra Jelgavā nav spēcīgi attīstīta, bet mums ir jādomā, kā to mainīt, un arī pašiem jāstrādā pie tā. Šis ir viens no veidiem, turklāt tā ir arī lieliska iespēja veicināt sadarbību ar citiem pilsētas uzņēmējiem,» atzīst S.Zaķevica. Viņa norāda, ka ar šo pasākumu Jelgavas restorāni vēlas kļūt pieejamāki apmeklētājiem, kā arī popularizēt restorānu kultūru pilsētā, lai parādītu: restorānu var apmeklēt ne tikai īpašos svētkos, bet arī ikdienā, par demokrātisku cenu izbaudot un iepazīstot jaunas garšas un gūstot jaunu pieredzi. «Kādēļ Rīgā, Cēsīs, Kuldīgā var būt Restorānu nedēļa, bet mums ne?! Pamēģināsim un tad skatīsimies – varbūt jau rudenī, kas ir bagātāks ar vietējiem produktiem, varēsim rīkot nākamo akciju un, iespējams, iesaistīt arī tuvāko novadu restorānus,» tā S.Zaķevica.
Restorānu nedēļas laikā katrs no restorāniem – «Parks» (Krišjāņa Barona ielā 3), «Chocolate&Pepper» (Krišjāņa Barona ielā 6), «Pilsētas elpa» (Pasta salā 1) un «Putnu dārzs» (Lielajā ielā 6) – piedāvās ēdienus par divām cenām: divi ēdieni par 15 eiro un trīs ēdieni par 18 eiro. Īpašā trīs kārtu ēdienkarte visos restorānos no 13. līdz 19. maijam būs pieejama darba dienās no pulksten 15 līdz restorāna slēgšanai, kā arī brīvdienās no pulksten 12 līdz darba laika beigām. Uzņēmumos gan norāda, ka apmeklējumu vēlams iepriekš rezervēt.
Restorānu pamatēdienu piedāvājumā ir, piemēram, grilēta vistas fileja, pildīta ar ķiploku ziediem un kazas sieru, pasniegta ar kartupeļu klimpām un kaņepju sviestu; strausa fileja, jauno burkānu biezenis, biešu biezenis, brokoļu biezenis, sarkanvīna-aveņu mērce; asinsdesas ar reducētu saldo jāņogu mērci, saldo kartupeļu biezeni, kressalātiem; zaļumu buljonā sautēts zutis ar violeto kartupeļu biezeni, svaigām un sezameļļā marinētām jūras zālēm, pasniegts ar krāsnī ceptu tomātu zaļumu grozā, lauku skābā krējuma-diļļu mērci.
Ar visu restorānu akcijas ēdienkarti var iepazīties JRTC mājaslapā www.visit.jelgava.lv, kā arī oficiālajā mūsu pilsētas Restorānu nedēļas «Facebook» lapā. Jāpiebilst, ka tur iespējams piedalīties arī konkursā un laimēt dāvanu karti uz kādu no akcijā iesaistītajiem restorāniem, lai nobaudītu Restorānu nedēļas piedāvājumu.
Foto: publicitātes