Restorānu nedēļai būs turpinājums

22.05.2019.
Pirmā Restorānu nedēļa Jelgavā ir izdevusies, un jau oktobrī būs turpinājums – šāds ir iesaistīto uzņēmēju un Jelgavas reģionālā Tūrisma centra (JRTC) secinājums pēc pirmās Restorānu nedēļas «Pavasaris tavā šķīvī», kas mūsu pilsētā notika aizvadītajā nedēļā.

Portāls www.jelgavasvestnesis.lv jau rakstīja, ka no 13. līdz 19. maijam pirmo reizi mūsu pilsētā notika Restorānu nedēļa, kurā četri pilsētas restorāni – «Parks», «Chocolate&Pepper», «Pilsētas elpa» un «Putnu dārzs» – piedāvāja īpašu ēdienkarti, ļaujot nobaudīt maltīti no vietējo ražotāju svaigiem pavasara produktiem par demokrātisku cenu.

Šodien notika akcijā iesaistīto pušu tikšanās, lai pārrunātu Restorānu nedēļas norisi un turpmākos plānus. Kā uzņēmēji, tā JRTC atzīst, ka pasākums ir izdevies un vajadzīgs turpinājums. Tieši tāpēc jau nolemts, ka oktobrī notiks rudens restorānu nedēļa, un turpmāk šādu akciju Jelgavā plānots rīkot divreiz gadā – pavasarī un rudenī.

«Iesaistītie uzņēmēji ar rezultātu ir apmierināti un par klientu trūkumu Restorānu nedēļā nesūdzas. Izvērtējot to, viņi izteica vēlmi rīkot nākamo restorānu nedēļu, ko mēs arī atbalstām. Kopīgi gan vienojāmies, ka nemainīgs paliek koncepts, ēdienkartē iekļaut produktus, ko piedāvā vietējie ražotāji, un rudenī galdā tiks celti šim gadalaikam raksturīgi produkti,» atzīst JRTC vadītāja Anda Iljina.

Akcijas iniciatore, restorāna «Parks» vadītāja un līdzīpašniece Santa Zaķevica atzīst, ka gan viņa, gan arī kolēģi par aktivitāti ir necerēti pārsteigti. «Ne tikai mums, bet arī citiem kolēģiem ir bijusi liela atsaucība, daudz rezervāciju. Pateicoties Restorānu nedēļai, pieaudzis arī sekotāju skaits restorāniem facebook.com lapās,» stāsta S.Zaķevica, norādot, ka visvairāk rezervāciju bijis vakara stundās no pulksten 17 līdz 20. «Restorānu nedēļas piedāvājumu varēja nobaudīt no pulksten 15, taču klienti ir izteikuši vēlmi, ka viņi labprāt no šīs ēdienkartes izvēlētos ēdienus jau pusdienām, rosinot tos pasniegt jau no pulksten 12. Tas ir jautājums, kas mums savā starpā vēl jāpārrunā,» stāsta S.Zaķevica.

Viņa atzīst: skaidrs ir tas, ka arī turpmāk paliks pie līdzšinējā koncepta, piedāvājot trīs kārtu ēdienus. «Apspriežams vēl ir jautājums par cenu, tāpat, iespējams, mums ir jāvienojas par porcijas apjomu, lai klientiem nav vilšanās, ka vienā no restorāniem par šo pašu summu pasniedz mazāku porciju,» piebilst restorāna «Parks» vadītāja.

S.Zaķevica norāda, ka vēlmi piedalīties izteikuši vēl daži pilsētas un arī Jelgavas novada restorāni, tāpēc rudenī Restorānu nedēļas piedāvājums jau varētu būt plašāks. 

Jāpiebilst, ka Restorānu nedēļu Jelgavā piedāvāja JRTC sadarbībā ar restorāniem «Parks», «Chocolate&Pepper», «Pilsētas elpa» un «Putnu dārzs».

Foto: no JRTC arhīva

Ziņu sagatavoja:

Ritma Gaidamoviča