Šefpavāri ielūdz uz "BaudĒšanas dienām"
No 11. līdz 23. aprīlim Jelgavā un tās apkārtnē notiks "BaudĒšanas dienas", lai jelgavniekus un pilsētas viesus mudinātu iepazīt jaunas garšas, kas radītas Jelgavas un Jelgavas novada kafejnīcu, restorānu un muižu virtuvēs. Akcijā piedalīsies 15 ēdināšanas uzņēmumi, kas ar savu īpašo piedāvājumu kārdinoši un atraktīvi uzrunās iedzīvotājus, aicinot doties pusdienot vai vakariņot ārpus mājas. Ēdinātāji uzsver, ka "BaudĒšanas dienu" maltītes būs par iespējami draudzīgām cenām.
Viesi varēs nobaudīt šefpavāru labāko veikumu – gruboto ar meža sēnēm, pīles krūtiņu, krāsnī gatavotu Nīlas asari, foreli ar grauzdētām jūraszāļu lapām, kā arī tradicionālos ēdienus jaunā izpildījumā – Cēzara salātus, kraukšķīgu cūkgaļas pavēderi, grilētu cūkgaļas krūtiņu, vistas gaļas bumbiņas un daudz ko citu. Desertu cienītājiem būs iespēja novērtēt gaisīgas pankūkas, tradicionālos žagariņus ar alus sīrupu, dažādas kūkas un citus saldos ēdienus.
Šogad akcijā iesaistās ne tikai restorāni, bet arī kafejnīcas, krodziņi un muižu virtuves. Katrs no akcijas dalībniekiem ir izvēlējies konkrētus ēdienus, kas būs nobaudāmi par īpašu cenu. Tāpēc apmeklētāji ar katra ēdināšanas uzņēmuma piedāvājumu aicināti iepazīties iepriekš, lai izvēlētos sev interesantākos un būtu iespēja izgaršot pēc iespējas dažādākas virtuves.
"Noslēdzoties Lieldienu gavēnim, baudot pavasari, ir vērts pusdienas draugu lokā, vakariņas ar ģimeni, vecākiem vai kolēģiem pārvērst par baudīšanas laiku – baudīt vietu, ēdienu un jaunas sajūtas –, tāpēc aicinām izmantot "BaudĒšanas dienas", lai sevi ieradinātu pamainīt pusdienošanas, brīvdienu brokastu vai svētku svinēšanas vietas un palutināt sevi ar viesošanos kaut dažās no 15 kafejnīcām un restorāniem. Aicinu jelgavniekus noskaidrot, kura no vietām varētu kļūt par katra favorītu šajā garšas tūrē. Savukārt Jelgavas viesus vēlamies iedvesmot braukt uz Jelgavu biežāk – ne tikai uz pasākumiem un festivāliem, bet arī svinēt svētkus un baudīt ēdienu! Ēdinātāju akcijas piedāvājumi cenas ziņā ļauj izmantot iespēju un nolūkot brīnišķīgu maltītes vietu Jelgavā vai tās apkārtnē," aicina Jelgavas reģionālā Tūrisma centrs.
"BaudĒšanas dienu" piedāvātie ēdieni daļēji būs pieejami arī pēc akcijas beigām, taču – par standarta cenu. Akcija ilgs divas nedēļas, tomēr, lai nodrošinātu sev iespēju nobaudīt piedāvātos ēdienus, ieteicams galdiņu rezervēt iepriekš. Jāatzīmē, ka Blankenfeldes muiža un Abgunstes muiža īpašu atmosfēru un izmeklētus ēdienus aicinās baudīt noteiktos datumos – 15., 16., 22. un 23. aprīlī –, iepriekš piesakoties. Vairāk informācijas par akciju, kā arī ēdienkartes pieejamas vietnē www.visit.jelgava.lv un visit.jelgava "Facebook" profilā.
"BaudĒšanas dienas" organizē Jelgavas reģionālais Tūrisma centrs sadarbībā ar pilsētas un Jelgavas novada ēdināšanas uzņēmumiem.
"BaudĒšanas dienās" viesus cienās:
Jelgavā – restorāni "Chocolate & Pepper", "Pilsētas elpa", "Central cafe", "Parks", alus darītava "Viedi", kafejnīca "Brokastnīca", krodziņš "Istaba", atpūtas vieta "Krekli", bistro "Silva" un tējas namiņš "Silva";
Jelgavas novadā – restorāns "Pūteļkrogs", bārs "Meka", kafejnīca-restorāns "Zemnieka cienasts", Blankenfeldes muiža un Abgunstes muiža.
Foto un informācija: Jelgavas reģionālais Tūrisma centrs
Komentāri